Kinesisk Akupunktur

Traditionel Kinesisk Akupunktur er den primære behandlingsform hos Atica, hvor jeg benytter kropsakupunktur. I mit arbejde med at skabe balance i kroppen kan jeg også finde på at supplere be­handlingen med en række andre teknikker såsom Øreakupunktur, Elektroakupunktur, Cupping og Varmeterapi.

KROPSAKUPUNKTUR

Jeg sætter tynde sterile engangsnåle i udvalgte akupunkturpunkter med det formål at stimulere punkterne, mens du ligger og slapper af. Nålene kan jeg placere over alt på kroppen. Der er ingen bivirkninger, og formålet er at stimulere kroppen til at helbrede sig selv.
Jeg behandler også børn, men er barnet under 6 år eller bange for nåle, behandler jeg med laser i stedet for med nåle.

ELEKTROAKUPUNKTUR

Elektroakupunktur forstærker stimuleringen af punkter. Gennem nå­lene leder jeg svage elektriske strømninger ind i kroppen. Elektroaku­punktur benytter jeg ofte som en smertelindrende behandling.

ØREAKUPUNKTUR

Øreakupunktur stimulerer punkter i ørerne og er et effektivt supple­ment til kropsakupunktur. Jeg anvender enten en diskret kugle, som tapes fast på øret, eller jeg sætter en lille nål fast, som skal blive sid­dende til den bliver afstødt efter 3 – 4 dage. Behandlingsformen er ideel til at dæmpe smerter eller afhængigheder i kroppen.

CUPPING

Cupping er en gammel metode inden for kinesiske medicin, men i Cupping bruger jeg sugekopper i stedet for de traditionelle nåle. Jeg anvender kopper af glas i forskellige størrelser, som jeg placerer på ud­valgte akupunkturpunkter og lader sidde fast på huden i 10-15 minut­ter. Under behandlingen bliver der skabt et vakuum undertryk i kop­pen, som øger blodcirkulationen på området og frigør affaldsstoffer. Cupping bruger jeg som supplement til kropsakupunktur og til at lette spændinger i kroppen blandt andet ved nakkespændinger, hold i nak­ken, ryg- og lændesmerter, hovedpine og lungesygdomme.

Behandlingen gør ikke ondt, men efterlader sugemærker på de be­handlede områder, som forsvinder i løbet af få dage.